mandag den 11. juni 2012

Lakridsis, citroncreme, marengs og crumble

Ca. 6 tallerkener

Jeg har ladet mig inspirere af Chocolat's lakridsis, og lavet min egen version som indeholder lakridsis i en skal af hvid chokolade, citroncreme, citronmarengs og hasselnøddecrumble.

Lakridsis:
4 past. æggeblommer
125 g. sukker
½ L. piskefløde
2 tsk. lakridspulver (Bülow)
3 spsk. salt lakridspulver

Citroncreme:
50 g. sukker
Skal af ½ citron
½ tsk. maizena
0,3 dl. citronsaft
1 æg
75 g. smør
Gul pastafarve

Citronmarengs:
65 g. æggehvide
65 g. sukker
65 g. flormelis
1 citron (både skal og saft)
Gul pastafarve
Frysetørret havtorn

Hasselnøddecrumble:
150 g. sukker
100 g. smør (blødt)
100 g. hasselnøddemel
50 g. hvedemel

Lakridsis:
Pisk piskefløden stiv, og stil den til side. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i, og tilsæt lakridspulver og lakridssirup og kør massen på ismaskine og frys isen ned i en bøtte.Temperer den hvide chokolade, og hæld den i en halvkugle-silikoneform, og lav chokoladeskallen. Hæld chokoladen ud, og gør det igen. Stil formen i fryseren indtil den er helt kold og hård, og fyld skallene med lakridsis, og dæk bunden til med hvid chokolade, så al isen er dækket af chokolade. Frys det hele ned, indtil den skal serveres.

Citroncreme:
Bland sukker og citronskal. Pres citronsaften i en skål og bland maizena heri, og sammen med sukker og citronskal. Tilsæt ægget, og hæld massen i en gryde. Varm massen op indtil det koger og tykner. Tag gryden af varmen og rør smørret i (og evt. pastafarve). Når massen er jævn og glat, stilles den i køleskab.


Citronmarengs:
Start med at reducere citronsaften. Pisk ægghviden halvstiv, og tilsæt sukker. Når massen er næsten stiv tilsættes flomelis så den bliver sej og glat. Tilsæt citronskal og den reducerede citronsaft. Hæld massen i en sprøjtepose, sprøjt små marengs ud og drys med frysetørret havtornspulver. Bag dem ved 120 grader i ca. 20 min., alt afhængig af størrelse. Disse er ret små.
Hasselnøddecrumble:
Rør det hele sammen, og drys "dejen" ud på en bageplade med bagepapir på. Bag det ved 170 grader  indtil det er gyldent. Lad det køle af. Hak det hvis det skal være fint, og hvis det skal være groft så bare lad det være.Samling:
Placer 1 tsk. lakridssirup næsten midt på tallerkenen (der hvor isen skal lægges), og brug en pensel til at bredde den ud.


Tag en moussering og læg crumblen heri, og placer de små marengs på tallerkenen (brug evt. lidt citron som lim i bunden af marengsen)Hæld citroncremen i en sprøjtepose med en lille rund tylle. Sprøjt cremen ud, som vst på billedet nedenfor.Tag isskallen ud og læg den ovenpå hasselnøddecurmblen, og server desserten for en du holder af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar