torsdag den 20. juni 2013

Ananassorbet, karamelliseret ananas, kokos/limecreme og kokoschips


6 personer

Ananassorbet:
700 g. ananas (skåret)
2 dl. sukkerlage (lige meget vand og sukker)
1 spsk. citronsaft

Hvid chokoladeskal med kokos:
200 g. hvid chokolade
2 spsk. kokosmel

Ananassirup:
350 g. ananas (skåret)
100 g. sukker
1 dl. vand

Kokos/limecreme:
2 dl. kokosmælk
4 spsk. kokosmel
3 spsk. sukker
½ dl. mælk
3 æggeblommer
25 g. maizena
1 lime (saften)

Karamelliseret ananas:
½ ananas
ca. 5 spsk. sukker
ca. 2 spsk smør
½ vaniljestang
2 spsk. citronsaft

Kokoschips:
1 håndfuld ristet kokoschip til pynt

Ananassorbet:
Skræl ananasen og blend den sammen med sukkerlagen. Sigt massen og tilsæt citronsaft (og evt. lidt gul farve).
Kør den på ismaskinen i 20-25 minutter, og frys den i 30 minutter inden den fordeles i chokoladeskaller.

Hvid chokoladeskal med kokos:
Smelt chokoladen over et vandbad og tag den af varmen. Tilsæt kokosmel. Fordel kokoschokoladen i en silikoneform med halvkugler (brug kun 2/3 af chokoladen). Jeg penslede chokoladen på med en mindre pensel (3 gange ialt, og satte formen på frys hver gang jeg penslede med chokolade).
Når chokoladeskallen er frossen, fordeles ananassorbet i skallerne og sættes igen på frost. Til slut fordeles den sidste 1/3 af chokoladen ovenpå ananassorbeten, så dette bliver skallens bund. Stil det på frost indtil servering.

Ananassirup:
Skæl ananasen og skær den i mindre stykker. Kog den sammen med sukker og vand i ca. 30 minutter ved svag varme med låg på. Tag den af varmen, og lad det gerne stå en halv dag i køleskab inden siruppen reduceres. Si ananasstykkerne fra, og reducer nu siruppen (i hvert fald til det halve). Tilsæt evt. lidt gul farve, og lad den afkøle indtil den skal bruges.

Kokos/limecreme:
Kog kokosmælk, sukker og kokosmel, og stil det til side. pisk æggeblommer sammen med mælk og maizena. Hæld 1 dl. af den varm kokosmælk i æggeblandingen, og pisk.
Hæld æggeblandingen og limesaft over i gryden til resten af kokosmælken, og pisk konstant. tag cremen af når den tykner. Afkøl den i køleskabet og hæld den i en sprøjtepose med en lille rund tyl.

Karamelliseret ananas:
Skær ananasen ud i firkanter. Smelt sukkeret på en pande, tilsæt herefter vaniljekorn og smør. Rør rundt i det. Tilsæt citronsaft og ananas. Steg ananasen i ca. 10 minutter.

Samling:
Pensl en tallerken med ananassirup. Placer chokolade/sorbetskallen på midten. Placer de karamelliserede ananasstykker på tallerkenen. Sprøjt kokos/limecremen ud på tallerkenen i nogle små "dutter" og læg ristet kokoschips ovenpå cremen.

1 kommentar: