søndag den 20. maj 2012

Citronkage med citroncreme


Citronkage:
250 g. marcipan
400 g. blødt smør
400 g. sukker
2 vaniljestænger
Revet skal af 4 øko citroner
Saft af 2 citroner
10 æg
250 g. mel
160 g. kartoffelmel
6 tsk. bagepulver

Citron creme:
4 husblas
300 g. hvid chokolade
5 dl. piskefløde
3 øko citroner

Citron buttercreme:
400 g. smør (usaltet)
400 g. flormelis
3 spsk. mælk
Skal af 1 citron
2 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljeekstrakt

Royal icing:
1 bæger æggehvide
300 g. flormelis
1 tsk. citronsaft
gul pastafarve


Citronkage:
Riv marcipanen og rør det sammen med smør, sukker og vaniljekorn. Tilsæt citronskal og citronsaft. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt herefter de tørre ingredienser i dejen, og vend det forsigtigt men grundigt. Kom dejen i to springforme (22  cm) og bag kagerne ved 175 grader i 45 minutter. (Bag dem i 30 minutter og dæk dem til med alufolie og bag dem i 15 minutter med alufolie, dette mindsker at kagerne bliver mørke). Lad kagerne køle af, og del bundene i to.

Citron creme:
Udblød husblassen. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden sammen med citronskal. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer. Cremen piskes op inden den lægges på kagen. Tilsæt evt. gul pastafarve.

 sprøjt cremen ud mellem bundene 


Citron buttercreme:
Rør smørret hvidt og luftigt, tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen. Rør i ca. 5-6 minutter så det bliver luftigt. Tilsæt mælk, citronsaft, citronskal og vanilje. Opsmør kagen med buttercreme.

Royal icing:
Bland alle ingredienser, og dekorer kagen.





10 kommentarer:

  1. Hold da op hvor ser den lækker ud :)

    SvarSlet
  2. Hold da magle den ser både lækker og sindssygt flot ud. Tror jeg skal prøve den smørcreme til en chokoladekage :-)

    SvarSlet
  3. Tusind tak :) Prøv den, den smager super godt.

    SvarSlet
  4. Altså hvor ser den god ud... Den ryger lige på huskelisten :-)

    SvarSlet
  5. Hej! Ved du om jeg kan bruge buttercremeb som opsmøring under fondant? Hilsen mia

    SvarSlet
  6. Jeg har lavet kagen og cremen og skal opsmøre og putte fondant på imorgen så jh håber du kan nå at svare:)

    SvarSlet
  7. Jeg bruger aldrig selv fondant, så jeg ved det ikke. Men det her er en helt almindelig buttercreme, så hvis man plejer at smørre op med buttercreme, så kan du også med denne opskrift. Håber det lykkedes ;-) God aften...

    SvarSlet
  8. Hej - ved du om man kan lave kagen dagen før den skal serveres?

    SvarSlet