torsdag den 10. maj 2012

Banankage


8-10 personer

Banankage:
4,5 æg
3 dl. sukker
3 dl. mel
1,5 tsk. bagepulver
150 g. smeltet smør
2 små bananer

Chokoladeovertræk:
180 g. mørk chokolade
50 g. hvid chokolade
Gul pastafarve

Banankage:
Jeg har lånt opskriften hos Karolines Køkken.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det. Vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Mos bananerne og vend mosen i. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i 60-70 minutter.




Skær toppen af og vend kagen på hoved (så får man en fladere top på kagen)

Chokoladeovertræk:
Temperer den mørke chokolade og stil den til side. Temperer den hvide chokolade og bland lidt gul pastafarve i, og hæld det i et cornet/kræmmerhus.


Fordel den mørke chokolade over hele kagen. Spred det gerne ud med en palet. Tag kræmmerhuset med den hvide chokolade og klip et lille hul, og lav cirkler som vist på billedet under.


Tag en tandstik og træk den forsigtigt ind mod midten af kagen, lav så mange "træk" som du vil.


Sådan ser den færdige kage ud. Lad chokoladen stivne før du skærer kagen ud.





3 kommentarer:

  1. Ja, så enkelt kan det gøres, når en kage skal pyntes. Rigtig fin :-D

    SvarSlet
  2. Rigtig lækker opskrift :-) Kan også anbefale de alternative opskrifter de har på banankage på http://www.banankage.info

    SvarSlet