ca. 12
stk.
Donut
dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje
ekstrakt
Hindbærglasur:
2,5 dl. flormelis
2 spsk. frysetørret hindbærpulver
Lidt vand
Donut
dej:
Varm smør og mælk
(det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel,
sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i
lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør
ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt
dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet
rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud
med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i
diameter.
Lad dem efterhæve i
30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og frituresteg dine donuts. De
skal være let gyldne. Lad dem afkøle.
Hindbærglasur:
Bland ingredienserne og dyp dine donuts i glasuren. Pynt med krymmel.
Hej.
SvarSletNår du skriver kop, er det så de amerikanske cup-mål du bruger?
Hilsen Camilla :)